Om os / Formål

Formål

Varde og Omegns Jagthornslaug er et gruppe af blandet folk hvor det er ligemeget hvor gamelt du er. Det er ikke vigtig om du er jæger eller ej, vil du bare selv lave lidt "Musik" så er du her rigtig for Jagthornsblæsning og kammeratligt samvær hver tirsdag aften . 
 
Vi mødes normalt 1 gang om ugen og for os er at spille lige så  vigtig som at hygge sig. Derfor er det altså også vigtig det der holdes pauser med snak og hygge.
 
Vi spiller "død" jagtsignaler lige som "underholdene" Melodier. Vi spiller til os eller som underholdende indslag ved møder, arrangementer, udstillinger og lignende lige som til konkurrecer / duelighedsprøver. Alt efter hvad man selv har lyst til.
 
Vil man prøve at spille sammen i en gruppe, er man meget vekommen, er man nybegynner uden jagthorn kan man måske leje et jagthorn af os og vi vil selvfølge hjælpe dig med undervisning  til at komme god i gang.
 
Det er ikke så "slemt" som man måske forstiller det sig. Hvis man få lidt oplæring gå det rimeligt hurtig det man spiller den første signal, mange gange allerede efter 1-2 gange øvelse. På et Fürst Pless jagthorn spilles der som typisk 5-6 natur toner.
 
 
Jagthorn i dag...hvorfor ?
 
At spille jagthorn  er der flere formål , fx: for at give de andere jæger på en jagtdag vigtige signaler hvad der sker / skal ske som fx: holdt, løs hundene, jægerråb, jagt forbi osv.  og det er stadig  vigtig i dag, selv om det faktisk alle i dag har et mobilphone.
 
Men her i landet er da stadig mange hjørner (iser i skoven) osv. hvor der ingen mobil dækning og så er det god og meget vigtig det alle er klart over det der kommer signaler af et jagthorn så alle få samtidig informationhvad der sker/ skal ske.
Og jagthorn er stadig hurtiger at "fortælle " alle hvad der er det sker, end det tager at taste et besked til alle deltager af jagt for at informere dem om det.
 
Et anden formål er det man viser hensyn og respekt til nedlagt vildet. Derfor har næsten en hvert vildt art sit ejen dødsignal.  Vi spiller også til fester og hos duelighedsprøver for at underholde folk og for at se hvor god vi er.
 
En anden formål er at underholde jæger og ikke jæger med de forskelige jagtsignaler lige som "underholdnings" musikstykker.
 
Det sidste formål er at vise ikke jæger og jagtinteresseret folk lidt af tradition og hvad de forskelige signaler betyder, fordi mange mennesker er heller ikke klart over hvor mange forskelige signaler der findes og hvorfor ellers hvad de betyder og hvorfor man stadig bruger jagthorn under jagt i dag.
 
 
Så en normal jagtdag kan betyde det der spilles inden start:
 giv agt og samling --- for at sammle alle jæger
vækning----for at hilse jagtdagen og under holde jæger
 
efter første tale af jagtledern:
Signal : Begrüssung ---for at hilse alle jagt deltager og hjælper
Signal : Hallai---- jagtgudens signal for at bede om en god jagt
 
Efter jagtlederns parole:
Signal: jagt begynd --- for at blæse jagt i gang
 
hvis jæger er sat på post:
Signal: jægerråb --- for at gir info til alle jæger / folk i områndet det jagt gået i gang.
 
 
 
Lene Damsgaard | 6800 Varde - Danmark | Tlf.: 75 21 12 36 | lenetrut@yahoo.dk